SHIPPING TO 25 EUROPEAN COUNTRIES | 30 DAY RETURNS SHOP NOW

AKO NOSIŤ LESKLÉ MATERIÁLY? TIPY PRE VÁŠ ŠATNÍK AJ INTERIÉR

Každá z nás občas túži zažiariť. Práve lesklé materiály a správne zladené doplnky sú módnym hitom, ktorý časom len tak nevybledne. Vďaka lesku vytvoríte WOW efekt v domácnosti aj vo vašom šatníku. Dámy, už ste počuli o tom, že lesklý materiál zoštíhľuje?
AKO NOSIŤ LESKLÉ MATERIÁLY? TIPY PRE VÁŠ ŠATNÍK AJ INTERIÉR

Začnime pekne po poriadku. Vďaka odrazu svetla a rôznym odtieňom lesku (kto by tomu veril, že aj lesk má svoju stupnicu? 😛) dokážeme vnímať jednu farbu v rozličných farebných odtieňoch. Napríklad materiál vo vysokom lesku dokáže pôsobiť luxusnejšie, výraznejšie a bohatšie v porovnaní s materiálom s nižšou intenzitou lesku. Navyše, materiál s vysokým leskom dokáže byť reprezentantom jasného názoru, sebavedomia, sebadôvery.

Aký lesk poznáme?

Naše blogové témy athleisure štýlu často kombinujeme s interiérovým dizajnom (veď Slavka je interiérový dizajnér a svet materiálov pozná dokonale), pretože dizajn a uchopenie jednotlivých materiálov úzko súvisia s návrhmi našich Athleeya kúskov. Aj preto vám chceme trochu viac poodhaliť výnimočnosť lesku.

Lesklejšie materiály pôsobia ostrejšie a vyzývavejšie, zatiaľ čo matnejšie farby upokojujú a harmonizujú celkový vzhľad. Výsledný efekt interiéru alebo samotného outfitu záleží práve od intenzity lesku. Aby sme dokázali materiály a farby múdro zladiť, musíme sa naučiť rozlíšiť niekoľko druhov lesku:

  • Matný alebo aj tzv. plochý lesk neodráža svetlo, je menej intenzívny a je bez odlesku.
  • Zamatový lesk je jemne viditeľný zboku, nie je však badateľný pri pohľade spredu.
  • Hodvábny alebo saténový lesk je veľmi jemný a polovičný lesk je o niečo intenzívnejší.
  • Najsilnejším typom je vysoký blyšťavý lesk s intenzívnym odleskom ako pri skle.

Praktické rady, ako dotvoriť váš interiér vďaka lesku
  • Lesklý povrch dokáže prehĺbiť priestor alebo zvýrazniť ten správny detail. Rozžiarte priestor pomocou tapety s leskom a dolaďte ju správnymi interiérovými doplnkami.
  • Vyhýbate sa výrazným farbám a vždy radšej siahnete po neutrálnych odtieňoch? Oživte ich jemným leskom. Práve lesklé materiály a doplnky vynahradia efekt výrazných farieb a dodajú priestoru šmrnc. Nemusíte sa tak báť ostrých farieb a nezladených kontrastov.


  • Lesklý povrch je ľahší na údržbu. Neverili by ste, ale nečistoty sa oveľa ťažšie odstraňujú z matných materiálov. Lesklé povrchy v domácnosti vám uľahčia život – sú odolnejšie voči vlhkosti a znesú oveľa viac nečistoty. Lesk je preto ideálnou voľbou pre praktické žienky aj v domácnosti.
  • Vďaka lesku pôsobia priestory priestrannejšie. Žiarivý efekt dodá tmavším a menším miestnostiam veľkosť.
  • Najjednoduchším spôsobom, ako do matného priestoru vniesť lesk a s tým aj štipku luxusu, je využitie zarámovaných fotiek alebo obrazov. Vytvorte si galériu z vašich fotiek a uvidíte, ako vďaka odrazom skla celý priestor dokonale povýšite.


Lesk v šatníku zužuje. Vážne!

Keď sa povie lesklý materiál, mnoho žien sa hneď zľakne. Boja sa, že v lesklom budú vyzerať ako diskoguľa, že lesk im pridá kilá, že lesk je len pre mladé… Tých komentárov sme v našich kabínkach zažili nespočetné množstvo. Viete čo? Lesk síce v interiéri podporuje priestrannosť a opticky miestnosti zväčšuje, ale v móde platí presný opak! Vďaka odlesku a odrazu svetla a optickým klamom pri hre svetla a tieňa lesklé materiály spôsobujú, že silueta tela pôsobí štíhlejšie! (Spadli ste práve na zadok? 🙈) To, čo je vpredu, sa javí svetlejšie, a tak vzniká ilúzia zúženia. Pri matnom povrchu vníma oko celú plochu.

ALE: V interiéri i v móde je však dôležité nepoužívať len jeden typ odlesku, ale kombinovať lesklejšie povrchy s matnejšími. Vďaka rozličnej intenzite lesku sa vytvára vyvážený a oku lahodiaci celok.

Ako kombinujeme lesklé materiály v kolekcii Athleeya?

Čaro Athleeya kúskov spočíva práve v kombináciách intenzívneho lesku s matnejším odleskom. Ak by sme sa totiž obliekli od hlavy po päty do metalickej striebornej s najvyšším stupňom lesku, vyzerali by sme naozaj ako tie diskogule. A to nechceme! Túžime byť krásne, elegantné, štýlové, moderné a mladé (to posledné jednoznačne). Práve preto využívame unikátne spojenie matných patentov na bunde, hodvábneho lesku na legínach a vysokého lesku na spodných patentoch a obojstrannej bundičke. Tak vzniká harmonická kombinácia a šmrncový look našich modelov.


Kovové doplnky – sofistikovaný lesk

Bojíte sa žiarivých materiálov a intenzívneho odlesku? Nevadí! Skúste začať tým najmenej nápadným materiálom – kovom. Kovové prvky pôsobia luxusne a sofistikovane v interiéri aj pri outfite. Jemný dotyk metalických prvkov dokáže oživiť vzhľad a pridať luxus a štýl každému oblečeniu. Priveľa kovu a metalických doplnkov však, naopak, pôsobí lacno a bizarne, preto je dôležité, aby ste našli tú správnu rovnováhu.

Začnite opatrne malými nenápadnými prvkami – v interiéri napríklad využite metalické tácky, svietniky alebo čajovú súpravu, pri nákupoch oblečenia voľte jemné kovové detaily a doplnky.

Malý detail = veľký efekt. 😊 V kolekcii Athleeya nájdete kovový detail práve v medailóniku s naším logom. Sofistikovaný prvok dodáva našim kúskom nádych luxusu a zároveň nepôsobí vyzývavo ani príliš blyšťavo. Presne tak, aby ste sa cítili štýlovo a zároveň pohodlne.

Pozrite si našu kolekciu a zistite, ako v Athleeya využívame lesk.

 

Zdroj fotografií: Athleeya, pinterest.com

Add comment

Sorry, but you must login before leaving a comment

Get 10% off your first order


Be the first to receive updates on upcoming collections, special events, and the latest news from the world of Athleeya.
Subscribe to our newsletter!

By submitting the form, I confirm that I have read the Information on the processing of personal data.