DOPRAVA PRI NÁKUPE NAD 90 EUR V RÁMCI SR a ČR ZADARMO NAKUPUJ

UPCYCLING ALEBO AKO VYUŽÍVAME ZVYŠNÉ MATERIÁLY V ATHLEEYA

Pracujeme srdcom a vnímame každý aspekt bytia. A zdravia, čo platí aj v prípade našej planéty a životného prostredia. Na svete nebola ešte ani prvá kolekcia Athleeya a my sme si už vtedy lámali hlavu, ako našou produkciou a balením čo najmenej zaťažíme planétu.
UPCYCLING ALEBO AKO VYUŽÍVAME ZVYŠNÉ MATERIÁLY V ATHLEEYA

Pracujeme srdcom a vnímame každý aspekt bytia. A zdravia, čo platí aj v prípade našej planéty a životného prostredia. Na svete nebola ešte ani prvá kolekcia Athleeya a my sme si už vtedy lámali hlavu, ako našou produkciou a balením čo najmenej zaťažíme planétu. Recyklovaných materiálov v lesklom vzhľade, aké sme si vysnívali, nebolo veľa. Dodnes nie je. Athleeya je značka, do ktorej sme vložili náš zápal, zmysel pre detail a lásku k prírode. Vedeli sme, že čím viac sa naša značka bude rozširovať, tým viac ekologických materiálov budeme chcieť používať. Pozývame vás do nášho zákulisia, kde sa dozviete viac o našich snahách a aktivitách, ale aj plánoch, ako dbáme na životné prostredie.

Už na začiatku sme si dali záväzok, že 100 % našich materiálov bude recyklovaných alebo vyrobených s čo najnižšou záťažou pre životné prostredie. A to výrobným procesom, pri ktorom je výrazne nižšia spotreba vody a energie a pri ktorom vzniká menší odpad aj menej uhlíkových emisií.

Keďže sme však v úvode nedokázali naplniť naše vlastné požiadavky na ekologické materiály, o to viac sme sa snažili robiť iné veci a naše ekologické nároky vložili do balenia a spracovania odpadu. Od začiatku hľadáme také riešenia, aby Athleeya bola čo najšetrnejšia k životnému prostrediu.

1.) Ekobalenie

Zaťažovať už i tak znečistené životné prostredie ďalšími zvyškami materiálov by nám trhalo srdce. Namiesto plastových obalov sme preto prišli so šetrnejším a krajším balením našich kúskov. Čo na to hovoríte? 😊

  • Naše produkty balíme najskôr do hodvábneho papiera.
  • Balenie vkladáme do jednoduchej kartónovej krabičky bez potlače, ktorá je ľahko recyklovateľná. Krabičku sme navrhli na mieru pre naše výrobky, aby sme zbytočne neplytvali materiálom ani priestorom pri preprave.
  • Aby bolo oblečenie dostatočne chránené, krabičku vkladáme do tašky. Nechceli sme však, aby bola plastová, vybrali sme teda biodegradovateľné tašky vysokej kvality. Produkt je chránený pred dažďom a pred poškodením, ale taška je vyrobená z rastlinného škrobu, a teda kompostovateľná na 100 %. Tento materiál sa v prírode rozloží už od troch do šiestich mesiacov a spĺňa všetky požiadavky európskeho certifikátu OK Compost. 😊

Poznáte už nové kúsky letnej kolekcie 2021? Prečítajte si o nich viac v našom blogu.

2.) Ako minimalizovať odpad pri textilnej výrobe

Ak ste už niekedy videli odevnú výrobu alebo doma šijete, viete, že pri každej takejto produkcii vzniká odpad. Či sa nám to páči alebo nie. Pre minimalizovanie textilného odpadu je veľmi dôležitá poloha strihov pri šití. Aj preto sa ju snažíme spoločne s výrobou nastaviť pre každý náš model tak, aby bola čo najefektívnejšia. Vďaka efektívnemu šitiu sa spotrebuje adekvátne množstvo materiálu a zostane menej nepoužiteľných zvyškov.

Pre spracovanie zvyšných materiálov naďalej hľadáme podporu na Slovensku aj v Čechách. Oslovili sme niekoľko spoločností, zatiaľ však stále hľadáme partnera, ktorý by vedel náš jemný materiál spracovať a recyklovať. Ak máte pre nás akýkoľvek tip, budeme zaň vďačné. Aj naďalej však podnikáme kroky k šetrnejšej tvorbe a zároveň sa snažíme zostať trendy a priniesť tie najkvalitnejšie produkty na trhu.

3.) Upcycling

Praktické a trendové riešenie pre zvyšky textilných materiálov sme našli v podobe trendových gumičiek do vlasov. 😊 Vďaka tomu, že sú vo farbách našej kolekcie, ladia s bikerkami, legínami aj našimi topmi. Všetky dobre poznáme momenty, keď tento malý doplnok doslova zachraňuje bad hair day. Trendové detaily oživia celý outfit a dokonale vás zladia pri cvičení alebo počas náročnejšej prechádzky.

Gumičky od Athleeya
  • Sú vyrobené zo zvyškov materiálu, pre ktorý sme už nenašli využitie. Tento materiál by inak skončil na skládke textilu a vytvoril ďalší prebytočný odpad. Vďaka upcyclingu sa nám tak podarilo priniesť trendy kúsok, ktorý je praktický a pekný.
  • Vyrábajú sa na Slovensku v chránenej dielni Harmoni a sme vďačné, že aj takáto „drobnosť“ pomáha zamestnávať hendikepovaných, ktorí si inak ťažšie hľadajú uplatnenie na trhu práce. Kúpou našich gumičiek preto podporíte aj dobrú vec.
  • Rovnako ako pri našich modeloch, aj tu sme sa pohrali s farbami a materiálmi. Nič neostalo fádne – gumičky nájdete v setoch po 4 kusoch v rôznych farbách a veľkostiach. Navyše, najmenšiu gumičku sme doplnili aj o náš ikonický medailónik, ktorý nám všetky chválite.
  • Sú skvelým tipom na darček pre športovkyne, módne maniačky, ale aj praktické žienky, ktoré vlasy rady oživia trendy kúskom. Gumičky môžete zároveň nosiť aj ako náramky, ktoré doladia každodenný outfit.😊

Máte nápad, ako prispieť k udržateľnosti? Každej rade, ako byť viac eko, sa potešíme! Napíšte nám. 😊

Pridaj komentár

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Získaj zľavu 10% na svoj prvý nákup


Buď prvá, ktorá sa dozvie o pripravovaných kolekciách, špeciálnych akciách a novinkách zo sveta Athleeya.
Prihlás sa na odber noviniek!

Loading...